ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

«ος αν τα ονόματα ειδή, είσεται και τα πράγματα»
(«αυτός ο οποίος θα γνωρίσει-καταφέρνει να γνωρίζει τα ονόματα-την ορθότητα των ονομάτων-το αληθινό περιεχόμενο των όν-ομάτων, θα γνωρίσει-θα είναι σε θέση να αντιληφθεί-επιγνώσει και τα πράγματα-την αληθινή ρίζα-πηγή αίτιο-σκοπό της φύσεως των πραγμάτων-δηλαδή της αληθινής πραγματικότητος που τα δημιούργησε και τον σκοπό σκοπιμότητα που αυτά υπηρετούν) [πλάτωνος κρατύλος-περί ονομάτων] ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ
Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Το Ελληνικό Αλφάβητο εμπεριέχει κωδικοποιημένες πληροφορίες


Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ [ 24 Φεβ 2009, 23:26 ]
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ:ΑΙΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ - ΕΝΝΟΙΕΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΦΡΑΔΕΛΛΟΥ έγραψε:
Το Ελληνικό Αλφάβητο εμπεριέχει κωδικοποιημένες πληροφορίες, τις οποίες αν αποκωδικοποιήσουμε
μας αποκαλύπτουν γιατί το κάθε γράμμα ονομάζεται με την ονομασία που του έχουν δώσει. Σαφώς ισχύει για
όλα τα γράμματα του θείου Ελληνικού Αλφαβητου.



Ακόμα θα ήθελα να προσθέσω έναν σημαντικό ρόλο που παίζει και το σχήμα των γραμμάτων π.χ., γιατί το Δέλτα 
σχηματίζει ένα τρίγωνο ή το Όμικρον σχηματίζει έναν κύκλο και όταν αυτά είναι ενωμένα και σχηματίζουν
κάποια λέξη ή φράση εκτός της φανερής έννοιας τους, ποιά άλλη μπορεί να μας δίνει σε κωδικοποιημένη μορφή.

Ο λόγος που το Ελληνικό αλφάβητο γραφόταν με κεφαλαία γράμματα και χωρίς κενά ανάμεσα στις λέξεις, είναι επειδή, τα αποδιδόμενα νοήματα απορρέουν από κάθε γράμμα και όχι από σύνολα γραμμάτων ( που είναι οι λέξεις). 
Νοουμένου πως και τα νοήματα των λέξεων απορρέουν από τα γράμματα από τα οποία οι λέξεις δομούνται, δεν αλλάζει η σημασία των γραφομένων εάν υπάρχουν τα κενά ( οπότε τα γραφόμενα παρουσιάζονται σαν λέξεις ) ή αν γράφονται χωρίς κενά όπως στις πολύ αρχαίες επιγραφές. 
Όπως και να γραφεί ο Ελληνικός λόγος, εάν λαμβάνονται υπόψιν οι έννοιες των γραμμάτων, το νόημα θα είναι το ίδιο. 
Για τους προγόνους που έγραφαν κεφαλαία δίχως κενά , ήταν ζήτημα συνηθείας των ενννοιών των γραμμάτων για να αντιλαμβάνονται τα νοήματα των γραφομένων, όπως και εμείς συνηθίσαμε να βγάζουμε νοήματα από τις λέξεις και από τις προτάσεις.
Η γραφή με κεφαλαία δίχως κενά είναι και απόδειξη ότι τα γράμματα είναι κωδικοποιημένες έννοιες που παρουσιάζονται σαν γραφικά σύμβολα. Εάν τα γράμματα δεν είχαν έννοιες, (όπως υποστηρίζεται από την επίσημη γλωσσολογία βλέπε θεώρημα σημαίνοντος και σημαινόμενου ) , τότε εκείνοι που έγραφαν συνεχόμενα κεφαλαία δεν θα μπορούσαν να βγάζουν συμπεράσματα, θα υπήρχε σύγχηση. 
Για όσους δεν γνωρίζουν, η επίσημη γλωσσολογία με τον "πατέρα" της Ελβετό Φερδινάνδο Σωσσύρ (19ος αιών) υποστηρίζει ότι τα γράμματα και οι λέξεις που δομούνται από αυτά, δεν έχουν κανένα γλωσσικό νόημα. Υποστηρίζουν ότι η έννοια της λέξης δεν έχει καμιά νοητική σχέση με τη μορφή της λέξης. Υποστηρίζουν ότι η λέξη είναι οπτική και ακουστική εικόνα και είναι το ψυχικό αποτύπωμα και μαρτυρία των αισθήσεων μας".
Άκουσον-άκουσον,,,,ψυχικό αποτύπωμα και μαρτυρία των αισθήσεων,,,,αν είναι δυνατόν.
Αυτά μπορούν να τα λένε ξένοι, που αδυνατούν να αντιληφθούν τον τρόπο που το Ελληνικό πνεύμα δημιούργησε την γραφή. 
Απόδειξη λοιπόν ότι τα γράμματα έχουν έννοιες, είναι αυτή ταύτη η με κεφαλαία και συνεχόμενη γραφή, που θα πρέπει σε βάθος χρόνου να είναι παλαιότερη του μεγάλου κατακλυσμού ( του Δευκαλίωνος και της Πύρρας ) οπότε δημιουργήθηκε η Μεσόγειος θάλασσα περίπου πριν 15 χιλιάδες χρόνια (σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Southampton της νότειας Αγγλίας).
Το σχήμα του γράμματος φανερώνει την έννοια που κωδικοποιεί. Οι έννοιες των σχημάτων είναι ιδιότητες φυσικών φενομένων και φυσικών καταστάσεων.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου